Skolavslutningens vara eller icke vara....

Alla lösningar när det blir konflikter,intressemotsättningar brukar kunna lösas om man samtalar med varandra.
Men det förutsätter att de inblandade vill samtala.
Situationen som uppstått är egentligen inte så svår att lösa. Jag kan se flera sätt att lösa upp det hela, men för varje dag som går blir det svårare och svårare. Hade vi (inblandade) från början haft ett samtal då är jag övertygad om att vi inte hade varit där vi är idag. Nu handlar det om prestige mest.
Jag föreslår en enkel lösning att vi har skolavslutningen i Kyrkan precis som förut,men kommer överens om att tillsätta en grupp som har ett helt år på sig att komma fram till en bra lösning. Jag som från kyrkans sida skulle ha haft hand om Transtrands kyrka överlämnar planerandet och genomförandet till skolan och gör överhuvudtaget inte min röst hörd under avslutningen.
Alla parter får backa lite skolan, föräldrar, jag,bygden...så köper vi oss ett år, att under ordnade förhållande läsa skolverkets rekommendationer,läroplaner, lyssna på boende i Transtrands gamla församling osv... Jag kan åta mig att ordna en folkomröstning om det skulle vara en väg till samförstånd.
Låt oss inte splittra en bygd mer utan tillsammans jobba för att det skall vara gott att bo o leva i Transtrand Sälen och Rörbäcksnäs...
Med hopp om ett samtal kommer tillstånd snarast.......

Konfirmation nästan100%

Idag är en stor dag---konfirmation och det på självaste pingstdagen.
Gläds åt uppslutningen som bland konfirmanderna är nästan 100%, men jag har lärt mig att  " it aint over until the fat lady sings...". Unga människoe idag är som dom är.
Vi har i år haft tre grupper
1. motor. Dom har byggt en rallybil. skruvat-svetsatt-slipat......
2.vi har haft en sminkgrupp som sedan utvecklades åt andra håll när vi fick ny präst. Dom har jobbat med skönhet........
3 en äventyrsgrupp.. Dom har bestämt sina äventyr...och sedan genom fört dom. Dom har klättrat-sovit ute på vintern(-28 en gång)-gått i fjällen-dykt med tuber-klättrat ned för kyrktornet i Lima,på utsidan, Dom har sitt stora äventyr kvar som blir i stockholms skärgård.
Så jag ser framemot dagens vita kåpor och härliga ungdomar.
FÖR VI HAR NOG SVERIGES HÄRLIGASTE:::::::::::

skall en kyrka lägga sig i ???????

Hej alla ni som läser min blogg.
Idag känner jag mig stolt över att vara kyrkoherde. Minns när jag besökte en kristen kommunitet i Washington,den låg i slummen inte långt ifrån Vita Huset. Dom jobbade med barn och med fredsfrågor. Deras ledare heter Jim Wallis. När vi träffades och han upptäckte att jag var präst frågade han bland annat "hur många gånger har du blivit arresterad ?" den frågan har jag levt med. Kan man vara kristen och laglydig och aldrig lägga sig i och vara nöjd med det?
Idag känner jag mig i all blygsamhet lite på väg. Rektorn på Sälens skola har utsett mig ledare för internetkampanj och och förväntar sig att jag inte skall lägga mig i skolans inre arbete.

 

Kyrkan och staten är som bekant numera åtskilda, trots detta är det församlingens kyrkoherde som driver internetkampanjen mot mig. Kyrkan kan inte gå in och bestämma om skolans verksamhet. Skolan måste ha mandat att bestämma över sin egen verksamhet. Som företrädare för skolan skulle jag aldrig komma på idén att försöka bestämma över kyrkans verksamhet. På samma sätt förväntar jag mig att kyrkan inte lägger sig i skolans inre arbete. Kyrkan, med sina symboler, kan aldrig vara en värdeneutral plats. (citat från brev till föräldrar)

Det här beslutet leder till främlingsfientlighet och krattar manegen åt sverige demokraterna.. Det kommer jag att lägga mig i.

Härmed meddelas att jag har lagt mig i ärenden förr
Härmed meddelas att jag lägger mig i
Härmed meddelas att jag kommer att lägga mig i...

Kanske en dag jag lagt mig i något så jag blir arresterad... då kommer jag att dö lycklig ..om jag gjort det för våra minsta i samhället..

ps  Om rektor vill lägga sig i tokigheter i kyrkan välkomnar jag dig med öppna armar... Då kan vi kämpa tillsammans för våra barn..


dra det sedan inför stora rådet

om något är fel "gå först till din broder och om han/hon inte vill dra det då inför stora rådet". Ungefär så står det i bibeln.
Inte så tokig ide att man först samtalar med berörda parter, försöker hitta lösningar, sedan om det inte går så får man ta det vidare.
Försökte det i anledning av att rektor inte vill ha skolavslutning i kyrkan längre. Jag skulle så gärna vilja veta verför denna strid är så viktig för henne. Hon är beredd att splittra en hel bygd i en fråga som ingen annan har problem med. I alla andra skolor i kommunen är detta inget problem inte nes i Rörbäcksnäs som ligger i samma rektorsområde.. Näset har ju dessutom samma förutsättningar som Transtrand.
inte vet jag men jag tror fortfarnade på dialog och att det inte får bli prestige...
Men än så länge har mitt frieri till samtal nekats...

 


Vad skiljer ärkebiskopen Anders Wejryd från Mora BB och kanske Sälens skola????

Ärkebiskopen Anders Wejryd konfronterades av stort pressuppbåd för ett uttalande: En journalist frågade " Hur kunde du säga något så dumt?" Svaret kom blixtsnabbt " Ja va inte det dumt.." Att ta på sig att man gjort något fel inte bara är bra utan hedrar och höjer den personen.
Landstingspolitikerna gjorde en miss med Mora BB. Nu slingrar alla politikerna sig för ingen vill stå med besluten inför valet. Kohandel pågår.....
Nu undrar jag så smått vilken väg Sälens skolas makthavare väljer att gå..?? Kommer man att säga  "Så tokigt det blev" eller kommer man o skylla på pedagoger,skolverket, lokala skolråd...`???
Jag och många med mig hoppas men finner det inte troligt....
över 200  personer har nu skrivit på för skolavslutning i kyrkan....

RSS 2.0