mera bröllop...

La just på telefonen efter att ha pratat med en blivande brud som ville beställa vigseltid. Hennes  frågavar " finns det ngn tid kvar att gifta sig den veckan."..
Fick mig att refelektera igen över vem som är till för vem.
Tänk att människor fortfarande står med mössan ihand och ser oss som ett statligt verk med fasta tider . Det är ju faktiskt vi som är anställda av dom som ringer och vill gifta sig eller annat som vi är till för. Frågan från oss borde var: När vill Ni? Var vill Ni?Hur vill ni sätta er egen prägel på er vigselakt. Sedan är det bara för prästen att agera drömuppfyllare. Det finns alltid tid och lösningar....bara man vill.
Nu har jag vigt folk i snön, vid fjällbackar, haft 3 dagrs bröllop med lång släp, vigslar där taxin stått utanför.. 
2-hjuls körning med bil...
Vi hade en hel vigselakt medans chauffören cirklade runt på Mora flygplats. Dom hade träffats när det var små på 2-hjul... Han hade som liten cyklat förbi en sandlåda där det satt en liten flicka ..han stannnade o frågade " vill du åka med?.." Romantiskt värre att nu få gifta dom på två hjul...
Ett brudpar ville att jag skulle komma ned i fallskärm och sedan viga dom...det sprack på grund av kostnaden..
Nu funderar jag " Hur skulle jag kunna uppfylla Era drömmar". Eller hur skulle du velat ha gjort om du hade kunnat välja... Vi kanske skulle göra om det...med samma person t.ex.
Ett brudpar hade Nothing else matters... Metallica som ingångsmarsch...
Förmedlade en gång en vigsel till en kollega som vigde 2 äldre människor på en kobbe längst ute i Göteborgs skärgård. Dom ville cymbolisera att de inte hade några ryggsäckar utan deras liv var just uppstigna ur havet. Ett nytt liv tillsammans. Dom vigdes nakna... Prästen vägrade dock att vara naken...
Berätta
Ha det gott

Bröllop

Igår söndag var jag på bröllopsmässa på Grand Hotell i Stockholm. Jag fick vara där tillsammans med Gammelgården i Sälen och tillsammans försökte vi tala om hur fantastiskt det är att gifta sig. " Vi ger dig något att drömma om" var ett bra tema..Bokade några vigslar...ett vid ett isaltare mitt på fjället.
 Träffade massor av blivande brudpar. De flesta hade gjort klart redan med tid o plats o många hade redan träffat prästen.
Kände att vilka präster några hade  fått tag på.... Jag kom från en vigsel med Bob Dylan musik och annat där brudparet hade skapat de mesta själva. De hade själva format vigselakten och det runt omkring .
Många av de blivande brudparen berättade att prästen hade berättad att så här gick det till. Den ena efter den andre hårresande historien fick jag höra... Dock skall sägas att några var väldigt nöjda.
Några brudpar frågade om jag kunde komma o viga dom lite varstans i Sverige. Några frågade hur mycket jag skulle ha betalt.. För en präst dom ville ha skulle ha 2000 plus omkostnader.... Jag nästan grät.
Detta är en av våra största stunder i livet så jag vill bara rikta uppmärksamheten på: DET GÅR ATT BYTA PRÄST. Känns inte personkemin bra...är dom för stela o fyrkantiga och ni inte vill ha dom...byt försjutton...
Det finns massor av bra präster.....
Välkomna att ringa om ni har bröllopstankar.... Lima_Transtrands församling med Sälenfjällen
Dom visade också massor av brudklänningar...Långa med släp ,korta med uringningar, bakelseformade...... 
Det värsta var att de även gick på catwalken och visade vad brudarna hade under,,,, får nog koncentrera mig extra nästa vigsel  hmmmmmmmmmmm
Ha det gott

RSS 2.0