Bebådelse = Dansk specialite

Hade konfirmandlektion med 12 stycken unga kvinnor. Alla 14 år och då är man ju både vuxen och världsvan. Vi pratade om Jungfru Maria och Bebådelsedagen eller Vår Frudagen eller senare Våffeldagen.

Efter lite sånt prat sa jag att vi lever ju på 2000-talet och då är det lite svårt att tro på jungfrufödsel. Det vet vi ju alla att det måste vara en man med också om det ska bli barn.  12 förvånande och oförstående ansikten vändes mot mig.

Jag tog nytt avstamp och undrade om dom inte hade pratat om hur barn kom till i skolan, eller kanske mamma och pappa...
Dom bara ruskade på huvudena och fattade inte ett dyft av vad jag pratade om.
Jungfrufödsel var väl inget konstigt och dom undrade vilket århundrade jag var född på. Vi lever väl på 2000-talet kontrade dom.

Frustrerad av deras okunnighet i dessa frågor utbrister jag " Hur skulle det gå till då??"
Svaret var enkelt och levererat så förkrossande som bara en förnärmad 14-åring kan göra med minspel och ton fall"

Det är ju bara att åka till Danmark".


Jag inser nu att jag är en fossil som lever i fel århundrade som kan tvivla på jungfrufödseln.

Vem bryr sig om sjukvård...???

 

 

Mindre än hälften av svenskarna kan ange ett politiskt parti som de anser har bra idéer för sjukvården.

Detta visar en ny undersökning från Kairos Future. Låter ju lite skrämmande tycker jag men undrar så smått vad resultatet blivit om man gjort undersökningen i Västerdalarna?

Här lägger man ju systematisk ned sjukvården. Man använder samma taktik som man gör med Mora Lasarett sakta försämrar man förutsättningarna för att sedan kunna säga att det inte är medicinskt säkert att förtsätta verksamheten.. Sedan flyttar man det till Falun.
Kommer osökt att tänka på ett tidningsreportage  som beskrev någon kontroll av jordbruk som hade centraliseras till Falun eller Borlänge. Man hade dock bara gjort en bråkdel av kontrollerna dom var ålagda. Detta berodde i sin tur på att det blev så långa resvägar då jordbruken låg så ocentralt.... Men dom hade en bra fungerande verksamhet ....  i Falun -Borlänge...

Nu skickar vi de sjuka till Falun 20 mil sedan skickar vi mammorna till Elverum 11 mil..  Och för mindre än ett år sedan förklarade Berndt Persson ansvarig för sjukvården i norra Dalarna att "Elverum är så dåligt säkerhetsmässigt att skulle det ligga här skulle det stängas..."

Jaja för att citera från samma möte så får man väl skylla sig själv om man har bosatt sig så långt ifrån vården.....

Tänk va skönt det är att få gnälla utan att behöva ta ansvar mer än vart 4 år.....
men vilket parti...bryr sig...


religiös-kristen-troende.........

Hur är man då? hur skall man vara???
Denna fråga dök upp på Facebook... Måste erkänna att det kittlade min nyfikenhet. Jag vet ju vad jag tycker och vad jag skulle klistra för etikett på mig... men hur tänker andra om dom här orden?
Samtidigt som detta dök upp på Fb hade vi just planerat en ny aktivitet i församlingen. "Middag med Arne". Tanken var att vi skulle samla högst 10 personer som skulle laga mat tillsammans och sedan vid bordet samtala om spännande saker. Vi kom fram till att vi skulle renodla första gången med en Herr middag och en Dam middag.
Såååååååå
nu slår vi ihop det... den 20 april har vi middag med damer och den 22 april med herrar.. Ämnet bli förståss "Religiös-kristen-troende...hur är man då? hur skall man vara??"
Jag är jättenyfiken på vad andra lägger för värderingar i dom orden.
Jag kan lova er att jag har fått dom etiketterna på mig många gånger--skall bli roligt (kanske) att få veta vad människor har tänkt om mig...
Lite senare skall präst-Lena bjuda in på samma sätt..... har jag tänkt utan att ännu fråga henne... 
Sköt om er....

RSS 2.0